text.skipToContent text.skipToNavigation

Epson M200 Mono All-in-One Ink Tank Printer

Product Models displayed on this website may be available in certain regions only.

LASER-LIKE BLACK AND WHITE PRINTING.

Take your business productivity to the next level with the Epson M200 original ink tank system printer that deliver speedy performance with low running costs.

  • High-yield pigment ink bottles
  • Copy and print speed up to 34 ppm (15 ipm)
  • Network connectivity
  • Epson iPrint
  • ADF and 2-line LCD screen
  • Warranty of 4 years or 50,000 pages, whichever comes first

 

Epson M200 Mono All-in-One Ink Tank Printer is rated 4.4 out of 5 by 8.
  • y_2018, m_10, d_17, h_2
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_1, tr_7
  • loc_en_ID, sid_C11CC83411, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_epson-id_id

Superb Savings and Page Yield
Epson’s proven original ink tank system printers deliver reliable printing with unrivalled economy. At just US 0.33 cents per mono printout that is 50% lower cost compared against third party refilled toner cartridges*, the M200 lets you enjoy ultra high yield of 6,000 pages, reducing the constant hassle of refilling. The M100 comes bundled with an initial starter kit of 2 bottles of inks (140ml and 70ml) for a total yield of up to 8,000 pages.

Distinctive Print Speed
Busy offices will appreciate the laser quality speed of 15ipm and draft print speed of 34ppm. In addition, the M200 comes with a copy speed of up to 34cpm.

High Quality & Durability
Rejoice in remarkable durability and cost efficiency. With Epson genuine pigment inks, you can now enjoy exceptional print quality with water and fade resistant printouts.

Network Connectivity
The Epson M200 can be shared amongst a work group through Ethernet, increasing efficiency.

Seamless Printing with Epson iPrint
The M200 makes your printing process effortless with Epson iPrint, when connected to a wireless network.

Epson iPrint lets you print directly from smart devices. You can also scan to your device to send as an email, or upload to cloud services such as Box.net, Dropbox, Evernote® or Google® Doc™.

Increased Productivity
The M200 enhances your productivity when you copy and scan documents with its Automatic Document Feeder (ADF) that accepts up to 30 pages, keeping your printing time short and sweet.

Smooth Operation with Integrated 2-line LCD Panel
The M200 increases efficiency with a built-in 2-line LCD screen that provides versatile functions like status of print jobs.

Space-saving Design
The M200 ink tank system printer not only work well, but also fit comfortably in your office. They sport a compact design and footprint that can be easily integrated into small desktops.

Epson Warranty for Peace of Mind
Enjoy warranty coverage of 4 years or 50,000 pages, whichever comes first, for maximum value from your printer and freedom from worries over its maintenance. 

For more information on Epson’s environmental programme, visit http://global.epson.com/SR/environment.

*Comparisons made against similarly-priced monochrome laser printers using third-party toner cartridges: Epson M100 printers using ink from T7741 ink bottles compared against monochrome multi-function laser printers costing below US$150 (incl. tax) and US$200 (incl. tax) respectively from most major brands. All information correct at time of publication.

Printing Technology:


Print Method: On-demand inkjet (Piezoelectric)Minimum Ink Droplet Volume: 3plAutomatic Duplex Printing: NoControl Panel: 2Line LCDPrint Direction: Bi-directional printing, Uni-directional printingNozzle Configuration: 360 nozzles BlackMaximum Resolution: 1440 dpi x 720 dpi (with Variable-Sized Droplet Technology)

Print Speed:


Draft, A4 (Black / Colour): Approx. 34 ppm (Black draft) *1ISO Default - ISO 24724 Black*2: Approx. 15 ipm

Copy Function:


Max Copies: 99Reduction / Enlargement: 25 – 400%, Auto Fit Function

Copy Speed:


Draft, A4 (Black / Colour): Approx. 34 ppm ( Black draft)

Scan Function:


Scanner Type: Flatbed colour image scannerSensor Type: CISOptical Resolution: 1200 dpi x 2400 dpiScanner Bit Depth (Colour): 48-bit internal, 24-bit externalScanner Bit Depth (Grayscale): 16-bit internal, 8-bit externalScanner Bit Depth (Black & White): 16-bit internal, 1-bit externalMax Document Size: 216 x 297mm (8.5 x 11.7")

Scan Speed:


Flatbed (Black / Colour): 300 dpi: 2.2 msec/line / 7.0 msec/line
600 dpi: 2.4 msec/line / 12.7 msec/line
1200 dpi: 8.5 msec/line / 25.4 msec/line

ADF Specifications:


Max Document Size: A4, US Letter, Legal sizeSupport Paper Thickness: 64-95g/m2ADF Capacity: 30 pages (Xerox-P 64g/m2) or 3mm (Letter,A4)/10 sheets (Legal)

Paper Handling:


Number of Paper Trays: 1Standard Paper Input Capacity: Up to 100 sheets, A4 Plain Paper (75g/m2)Output Capacity: Up to 30 sheets, A4 Plain Paper (Default text)Maximum Paper Size: 215.9x1117.6mm (8.5 x 44")Paper Sizes: A4, A5, A6, B5, 10x15cm(4x6"), 13x18cm(5x7"), 9x13cm(3.5x5"), Letter (8.5x11"), Legal (8.5x14"), Half Letter (5.5x8.5"),13x20cm (5x8"), 20x25cm (8x10"), 16:9 wide size, 100x148mm
Envelopes: #10(4.125x9.5"), DL (110x220mm), C6 (114x162mm)Paper Feed Method: Friction feedPrint Margin: 3mm top, left, right, bottom

Connectivity:


Standard: USB 2.0Ethernet: 100BASE-TX / 10BASE-TMobile and Cloud Printing: Epson iPrint

Supported OS and Applications:


Supported OS: Windows XP / Vista / 7 / 8 / 8.1 / 10
Mac OS X 10.5.8 or later

Electrical Specifications:


Rated Voltage: AC 220-240VRated Frequency: 50-60 HzSleep: 1.8WPower Off: 0.3WStandby: 4.0W

Noise Level:


PC Printing / PGPP Best Photo: 5.3 B(A), 39 dB(A)PC Printing / Plain Paper Default: 6.4 B(A), 50 dB(A)

Dimensions and Weight:


Dimensions (W x D x H): 435 x 377 x 226 mmWeight: 6.0kg

Consumables:


Standard Capacity Black: 6000 pages *3 - C13T774100
Rated 4 out of 5 by from Ngebantu banget buat kerjaan saya Dulu sebelum saya menggunakan epson M200 saya selalu disibukkan dengan salinan dokumen, dimana saya harus fotocopy keluar kantor (seringnya sih nyuruh OB heheehe) tentu itu memakan waktu yg cukup lumayan lama belum antrian ditukang fotocopynya, apalagi klo lagi hujan pastiny menghambat kerjaan saya, tapi setelah melihat iklan printer Epson M200 saya tertarik karena bisa copy dokumen ukuran legal, dan yang Bikin saya lebih tertarik adalah bentuk printernya yg tidak terlalu besar sehingga tidak terlalu menyiita tempat meja kerja saya dan satu lagi bentuknya saya suka ditambah sistem infusnya yang bikin saya kesengsem.. Tapi sayang waktu itu didaerah depok saya tidak menemukan printer tsb, akhirnya saya dapati printer tsb didaerah mangga dua (abis harganya lebih murah sih.. Meskipun harus dengan perjuangan berat membawa printer tsb dengan menaiki kereta komuter line jakarta depok) tapi worth it lah dengan apa yang sudah M200 lakukan... Sayang L550 nya kocek saya ga sanggup lagi.. Hehehe
Date published: 2014-04-03
Rated 5 out of 5 by from Epson M200 memiliki desain yang kompak dengan tapak yang dapat diintegrasikan ke dalam desktop kecil dengan mudah. Printer Epson M200 membuat proses pencetakan menjadi lebih mudah dengan Epson iPrint, ketika dihubungkan ke sebuah jaringan wireless. Epson iPrint memungkinkan untuk mencetak secara langsung dari perangkat pintar yang kita miliki. Kita juga dapat memindai ke perangkat kita untuk dikirim sebagai email, atau upload ke layanan cloud seperti Box.net, Dropbox, Evernote ® atau Google Doc ® ™. printer Epson M200 yang menawarkan kualitas kecepatan laser 15ipm dan kecepatan draft print 34ppm. Selain handal dalam mencetak, printer ini juga menawarkan fungsi copy dengan kecepatan yang mencapai hingga 34ppm. Epson M200 memiliki desain yang kompak dengan tapak yang dapat diintegrasikan ke dalam desktop kecil dengan mudah.
Date published: 2014-04-02
Rated 5 out of 5 by from Produk ini menghemat atm Puas banget pake Epson M200, yg sebelumnya saya pakai yang printer laser, sangat menguras atm. Tapi begitu pakai Epson M200, sangat hemat sekali.....200rb (kurang malah) untuk satu botol tinta, bisa mencetak 4000 lbr, bahkan lebih. Bisnis print online saya makin berkembang saja.....recomended sekali untuk produk ini
Date published: 2014-04-02
Rated 3 out of 5 by from pengganti mesin usaha photo copy laser saya juga setuju dengan beberapa komentar. kalo ini printer lebih baiknya ada yang ukuran A3, pasti bagus. menurut saya akan menggantikan mesin laserjet mono A3. saya juga awalnya tertarik dengan ini printer, untuk usaha photo copy. tapi saya pikir pikir, dengan ukuran A4, terasa nanggung. terpaksa saya menunggu printer multifungsi monocrom yang A3. siapa tau ada. :-)
Date published: 2014-03-20
Rated 3 out of 5 by from Tanggung ukuran Menurut saya si tanggung ya karena cuma bisa scan A4 saja pada kaca scaning-nya kalau untuk scan buku ukuran folio ga bisa, kecuali scan/copy lembaran saja bisa pake ADF-nya, coba deh keluarin yang ukuran folio/legal/A3 sekalian tapi dengan harga terjangkau aku memang lagi cari dalam waktu dekat ini Satu lagi coba yang printer epson Wf-7511 ada system tangkinya lebih ok tuh, trus kekuatan karet pada tarikan kertas diperkuat dong jadi bisa untuk print kertas tebal seperti : Artcarton 260 gr, kertas BW 260 gr, Matte Paper juga 260 gr
Date published: 2014-03-17
Rated 5 out of 5 by from Reliable, cheap to operate & good results Ditempat saya, M200 sudah menggantikan mesin fotokopi. Memang volume fotokopi ditempat kami sudah tidak seberapa tinggi lagi. Karena itu M200 menjadi pilihan utama kami. Kelebihan lain dari M200 adalah kecepatan dan kualitas cetak yang bagus (lebih bagus dari mesin fotokopi biasa), feature jaringan yang sangat memudahkan printer ini untuk dapat di-share oleh satu kantor. M200 juga dapat diandalkan dalam artian printer ini hanya butuh perawatan minimum dan memberikan hasil yang konsisten.
Date published: 2014-02-27
Rated 5 out of 5 by from SANGAT ISTIMEWA,KECEPATAN COPYNYA SEPERTI LASER PRINTER YANG MEMPUNYAI KECEPATAN COPY SUPER BISA UNTUK USAHA FOTO COPY DENGAN MODAL ULTRA RINGAN TAPI DENGAN HASIL MAAAXIIMAAL... SAYA SANGAT PUAS DENGAN PRODUK INI,KALO ADA YANG UNTUK KERTAS HIMGGA UKURAN A3 LEBIH MANTAB LAGI.
Date published: 2014-01-31
  • y_2018, m_10, d_17, h_2
  • bvseo_bulk, prod_bvrr, vn_bulk_2.0.8
  • cp_1, bvpage1
  • co_hasreviews, tv_1, tr_7
  • loc_en_ID, sid_C11CC83411, prod, sort_[SortEntry(order=SUBMISSION_TIME, direction=DESCENDING)]
  • clientName_epson-id_id

Notes:

*1 Print speed (Pages Per Minute) is calculated when printed on A4 plain paper in the fastest mode. Print speed may vary depending on system configuration, print mode, document complexity, software, type of paper used and connectivity. Print speed does not include processing time on host computer.

*2 Determined in accordance with ISO/IEC 24734 showing the average of ESAT from the Office Category Test for default simplex. For full report see your country web site via www.epson.com

*3 Quoted yields are extrapolated based on Epson original methodology from the print simulation of Test Patterns provided in ISO/IEC 19752. Quoted yields are NOT based on ISO/IEC24711. Quoted yields may vary depending on the images that you are printing, the paper type that you are using, the frequency of your prints and environmental conditions such as temperature.